Start > Visuelltelegram

Visuell Telegram

Vi syns och hörs för det mesta!

Vill du veta mer om våra projekt och intressanta artiklar från den digitala världen, då har du hamnat rätt!

Dyraste sökorden på Google 2019

28 oktober 2019


Hur hög klickkostnaden (CPC) är när man annonserar på Google varierar från ord till ord. Vilka sökord som är dyrast är dock inget som Google går ut med. Nu har Semrush och Topdog släppt en lista med de dyraste sökorden på Google 2019. På listan hittar vi sökord relaterade till lån och casino.
Listans 10 dyraste sökord
◾Bitmex, 1990,95 kr
◾Företagslån utan säkerhet, 509,87 kr
◾Företagslån, 472,89 kr
◾Företagslån snabbt, 472,85 kr
◾Låna pengar företag, 448,17 kr
◾Ansök lån, 429,08 kr
◾Företagslån aktiebolag, 402,78 kr
◾Företagslån utan uc, 400,84 kr
◾Lån företag, 400,47 kr
◾Bästa företagslånet, 395,59 kr

Kvaliteten påverkar priset
Varje gång någon gör en sökning på Google sker en auktion som avgör vilken annons som visas samt hur mycket klicket kostar. Det är annonsrankingen som är med och tävlar i auktionen. Annonsrankingen består av det bud (max CPC) man sätter på sitt sökord samt annonskvaliteten. Det är därför viktigt att man jobbar med kvaliteten på sina annonser och ser till att relevansen är hög. Genom att göra det kan man hålla ner sin CPC gentemot konkurrenter vars annonser håller sämre kvalitet.


Det är dock Google som sätter grundpriset och sökorden kan kosta allt från några öre till tusentals kronor per klick. För att det ska vara lönsamt att betala en hög CPC behöver värdet på kunden vara högt. Det är därför inte förvånande att listan består av den här typen av sökord. Låntagare och spelkunder ger företagen så pass höga intäkter att det är hållbart att lägga mycket pengar på marknadsföring.

 Det finns exempel på andra branscher där det finns liknade beteenden trots att dessa saknas i årets lista. Konferensanläggningar och begravningsbyråer har också kunder som betalar stora summor för deras tjänster.

Det speglas också i kostnaden för den typen av sökord där ”Konferens Stockholm” har en CPC omkring 200 kr och ”Begravningsbyrå Göteborg” ligger närmare 400 kr.