Start > Visuelltelegram

Visuell Telegram

Vi syns och hörs för det mesta!

Vill du veta mer om våra projekt och intressanta artiklar från den digitala världen, då har du hamnat rätt!

Facebook bygger censur-verktyg

7 december 2016Facebook bygger ett censurverktyg som förhindrar att vissa inlägg kommer att visa i vissa geografiska områden. Allt för att ta sig in på den kinesiska marknaden, skriver New York Times.

Kinas enorma marknad bakom den röda brandväggen har länge lockat Facebook. Facebooks grundare pluggar mandarin och har besökt Kina flera gånger.

För att kunna ta sig in på den kinesiska marknaden har Facebook utvecklat mjukvara som ska censurera vissa inlägg i vissa geografiska områden uppger Facebookanställda och tidigare Facebookanställda till New York Times. Verktyget är skapat för att öppna upp den kinesiska marknaden där staten censurerar internet.

Tanken är inte att Facebook själva ska blockera innehåll utan att tillhandahålla verktyg för censur för tredjepart. Sannolikt en kinesisk partner.

Att censurera innehåll är inget nytt för Facebook som har blockerat innehåll till länder som Pakistan, Ryssland och Turkiet. 55 000 inlägg i 20 länder har blockerats under perioden juli 2015 till december 2015.

Läs mer: www.nytimes.com