Start > Visuelltelegram

Visuell Telegram

Vi syns och hörs för det mesta!

Vill du veta mer om våra projekt och intressanta artiklar från den digitala världen, då har du hamnat rätt!

En tredjedel av annonserna syns aldrig

23 november 2018


En tredjedel av svenska digitala annonser syns aldrig, enligt senaste nordiska rapporten från Integral Ad Science. Lösningen är att mäta mer och bättre, enlig Peter Mackhé, chef för KIA- och Poddindex.

I Sverige syns 66 procent av annonserna online enligt IAB-standard – där minst hälften av en bannerannons ska ha visats i en sekund, eller halva videoannonsen under två sekunder. Synligheten för digitala annonserna skiljer sig inte om man köper programmatiskt eller vid direktköp på de platser som man annonserar på, skriver Peter Mackhé, chef för Kia- och Poddindex i ett blogginlägg hos Sveriges Annonsörer

Annonsbedrägerier ligger på relativt låga nivåer, runt en procent. Däremot är risken större att ett varumärke exponeras på olämpliga platser (5,7 procent) och risken är större vid programmatisk annonsering, än vid direktköp.

Att mäta är den viktigaste åtgärden för att förbättra synligheten, skriver Peter Mackhé:

”För det första gäller det att ta kontroll över den digitala annonseringen. Man måste mäta och optimera allt man gör för att få den effekt som man vill ha. Genom att konstant se över all digital annonsering kan man se vilka annonsformat hos vilka medier som har bäst viewability och ger bäst effekt. För det andra: när man har skapat sig kontroll och insyn kan man börja optimera de digitala annonsköpen och efter synlighet för att få bättre effekt, antingen gör man detta själv in-house eller tillsammans med sin mediebyrå.”

Läs mer: https://www.annons.se/blogg/sa-manga-av-dina-digitala-annonser-har-visats-for-en-person/