Start > Visuelltelegram

Visuell Telegram

Vi syns och hörs för det mesta!

Vill du veta mer om våra projekt och intressanta artiklar från den digitala världen, då har du hamnat rätt!

Varför e-postmarknadsföring?

22 juni 2016Hur mottar du helst erbjudanden från företag?
Brev, telefonsamtal, sms eller e­post? Väljer du e-­post? Du är inte ensam. Statistik visar att de allra flesta föredrar e-­post framför andra kanaler. Idag har 82% av världens internetanvändare har e­post. Många av dem bär med sig den i fickan. Teknikens framfart har gjort e­-postmarknadsföring till ett självklart komplement i marknadsföringsplanen. En studie visar att 42% av all e­post öppnas från mobilen.

Att behålla en kund är tio billigare än att värva en ny kund. 
Genom att förstå dina mottagares behov och dela med dig av innehåll de efterfrågar bygger du en var aktiv relation med dina prenumeranter. Du kan exempelvis skicka ett nyhetsbrev för att marknadsföra ett event och sedan följa upp med ett personligt utskick där du tackar de som dök upp. Likt det riktiga livet berörs vi mest av meddelanden som väcker känslor. Regelbundna nyhetsbrev påminner även dina prenumeranter om ditt företag och vart de ska vända sig när de behöver något du säljer.

Om ditt företag inte har råd med dyr TV­ och radioreklam är e-­postmarknadsföring det perfekta valet. E­-postmarknadsföring tillåter även de minsta företagen att nå ut till en större räckvidd kunder. Priset? Väldigt lågt. Då det är relativt enkelt att sätta igång finns det heller ingen anledning till att inte utnyttja kanalen.

Om du använder olika kanaler för att marknadsföra dig kan det vara svårt att följa upp vad respektive kanal resulterat i. Skickar du e­post kan du enkelt göra en uppföljning med hjälp av dina rapporter. Hur många öppnade ditt mail? Hur många klickade sig vidare på en länk? Att analysera ditt nyhetsbrev ger dig ovärderlig feedback om vad för typ av innehåll som engagerar dina mottagare.