Start > Visuelltelegram

Visuell Telegram

Vi syns och hörs för det mesta!

Vill du veta mer om våra projekt och intressanta artiklar från den digitala världen, då har du hamnat rätt!

Responsiv hemsida för bättre synlighet

22 juni 2015



Att ha en responsiv webbplats är idag en självklarhet. De allra flesta besökare till webbplatser kommer idag via mobila enheter, såsom smartphones och surfplattor.

Alla som har en webbplats bör även se till att den har en responsiv design som lämpar sig för alla typer av besökare. Responsiv design innebär att webbplatsen anpassar sig efter vilken typ av skärm den visas på. Det kan till exempel handla om att se till att knappar och länkar är tillräckligt stora, så att de blir lätta att trycka på i exempelvis en smartphone eller en surfplatta. Detta är något som Google ser hårdare på idag och responsiva webbplatser premieras i sökresultaten.

Anpassa din webbplats efter dina besökares behov
Om en webbplats ska vara responsiv behöver designen ta hänsyn till det då webbplatsen skalas om beroende på vilken typ av enhet som användaren besöker webbplatsen med. Likaså om webbplatsen ska ha en unik webbdesign och funktion för användare som besöker webbplatsen via en smartphone.

För många är det idag självklart att ha en webbplats som anpassar sig efter sina besökare. Surfandet från mobila enheter bara växer och växer och kan man inte erbjuda sina besökare en lätthanterlig miljö, är det lätt hänt att de försvinner till dina konkurrenter.

Responsiv webbplats ökar din synlighet
Genom att ha en responsiv webbplats ökar man även sina chanser att hamna högre upp i Googles söklistor. Från och med april 2015, så prioriterar nämligen Google mobilvänliga sidor högre än traditionella webbplatser.

Vill du att vi hjälper dig med din webb? Kontakta oss på 0340-653700